Hvorfor hudpleje er vigtigt

At pleje sin hud, er vigtigt for både ens helbred, men også ens velvære. Det er vigtigt sørge at passe på, at ens hud ikke bliver irriteret og tør, men skal samtidig sørge for, at ikke bruge en uansvarlig mængde af plejeprodukter. 

I dette blogindlæg vil du få svar på, hvorfor det er vigtigt, at du har en sund hud, og hvordan du plejer din hud. Hvis du vil læse yderligere om generel sundhed, kan du som fordel læse mere her!

Hvorfor skal man pleje sin hud?

En god sund hud, er noget som alle har brug for. Det gælder både børn og unge, men også voksne og ældre. Både mænd og kvinder kan få gavn af, at deres hud bliver plejet på den rigtige måde.
Afhængig af vores alder, køn, type af hud og dens tilstand, så kan vi have forskellige behov for, hvordan den skal plejes. 

Der er også en stor forskel på, hvor vi vægter daglig hudpleje. Man se en stor forskel i, hvordan mænd og kvinder pleje deres hud. Uanset køn, så er det vigtigt, at man sørge for at passe på huden.

Især hvis du har enten uren hud, bumser, eksem, forkølelsessår, nældefeber eller psoriasis, så skal du være meget opmærksom på, at give din hud ekstra pleje og omsorg. Dog selvom du ikke har nogle særlige former for hudproblemer, så er det stadig godt at passe på sin hud.

Hudpleje produkt med roser
Hudpleje i hånden

Hvordan skal man pleje sin hud?

En af de bedste måder at pleje sin hud på, er ved brug af creme. Man skal dog passe på med, hvilke cremer man bruger. Enkelte cremer kan faktisk indeholder stoffer, som gør tørheden i huden værre, hvor ens hudbarrierer kan blive forringet. Der findes selvfølgelig også mange cremer, som har veldokumenteret god effekt på huden.

Du skal vælge en creme, som både er behagelig og effektiv, men gerne også undgå unødvendige ingredienser som fx duft- og farvestoffer – især hvis du får en allergisk reaktion af det.

Det kan være lidt forskellige, afhængig af din hudtype, hvilken slags creme du skal bruge:

Normal hudtype

Til daglige pleje, hvis du har en normal type hud, og gerne vil undgå at få tør hud, så skal du bruge en standard fugtighedslotion, der er en vandholdig opløsning, med et temmelig lavt indhold af fedtstoffer, og gerne uden parfumeingredienser.

Lettere tør hudtype

Hvis du har en lettere tør hud, så vil det være en ide at bruge en lidt federe creme, som du bruge en eller et par gange om dagen. 

Svær tør hudtype

Hvis du har ret tør hudtype, eller eksem, så kan det være nødvendigt at du bruge en specialcreme. Den kan indeholde fx ekstra mængder af hudens naturlige fedtstoffer, og derved sætter sig, så din hudbarrierer bliver forstærket. 

Eventuel kan du spørge din læge til råds. Er din hud rød, kløende eller meget tør, så kan det være et tegn på eksem. En læge kan ordinere hormonholdig creme, der kan hjælpe imod symptomerne, men noget af tørheden kan også blive behandlet med en fed creme eller specialcreme.